İleri Matematik Çalışmaları Başlıyor – Eylül 2020

Her şeyin faydasını anında görmek istediğimiz bir devirde, bir sınava hazırlık yerine daha uzun vadeli çalışmalara katılmak da bu çalışmaları hazırlamak da kolay değil ama gereklidir. Bu çalışmada amacımız herhangi bir sınava hazırlanmak değil; bir soruyu çözmek için gerektiği kadar düşünmek, bir problemi ya da bulmacayı biraz daha derinlemesine irdelemek için gerekli sabrı inşa etmektir. Elbette bu soruları çözmek için öğrenmemiz gereken matematik varsa onu da öğrenip karşılaştığımız soruları çözmek için çabalayacağız. Bu çalışma sadece çözümü sevenler için değil bir problemi çözmek için çabalamayı sevenler ve bu çabayı tatmak isteyenler için düzenlenmiştir.
Bu nedenle öğrencimizin bu çalışmaya gönüllü olması ve formu kendisinin doldurması oldukça önemlidir.

Bu çalışma yıl boyunca Proje Koordinatörümüz Hakan Ataş tarafından verilecek olup tamamen okul dersleri sonrasında haftada bir gün olarak gerçekleştirilecektir. Çalışmanın gün ve saatini ilerleyen zamanda öğrencilerimizle paylaşılacaktır.

Neler mi öğreneceğiz? Sayılar, denklemler, bulmacalar ve veri bilimi yolumuza çıkacak başlıklardan sadece bazıları. Bizimle birlikte bu zorlu ama keyifli yolculuğa çıkmak isteyen 4, 5, 6 ve 7.sınıf öğrencileri için kapılarımız açık. Çalışmamız iki ana grup ile olacaktır. 4, 5.sınıflar ve 6, 7.sınıflar ayrı ayrı gruplar olarak planlanmaktadır. Kontenjanımız sınırlı olduğu için öncelikle sizlere ek görevler vererek bu yolculuğa hazır olup olmadığınızı kontrol edeceğiz. Yine bu çalışmadaki bazı öğrencilerimiz ile geçmişte olduğu gibi matematik projeleri geliştirmeye devam edeceğiz.

Bu keyifli yolculukta bizimle beraber olmak için aşağıdaki formu doldurarak yolculuğunuzun ilk adımını atmaya ne dersiniz? Forma ulaşmak öğrenci hesabınızın açık olduğunu kontrol edin ve aşağıdaki linke tıklayın.