İlköğretim Almanca Öğretmenler Günü – Nisan 2021

17 ve 18 Nisan tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenen “İlköğretim Almanca Öğretmenler Günü” çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Goethe Enstitüsü tarafından düzenlenen bu etkinliğe dünyanın farklı ülkelerinden (Bosna-Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Romanya, Sırbistan ve Türkiye) Almanca öğretmenleri katılmıştır.

İstanbul Almanya Başkonsolosu Sn. Johannes Regenbrecht ve Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sn. Verena Sommerfeld’in uluslararası konukları karşıladığı bu program; Almanca eğitimin derslerde nasıl farklılaştırılacağı, çocukların dünyasında Almancanın yeri, oyunlarla Almanca öğretimi gibi dünyadaki iyi örneklerin bir araya gelmesi amacıyla düzenlenmiştir.

Uygulamalı örnekler kategorisinde sempozyuma katılan tek Türk okulu ALKEV Okullarıdır. Değerli iki öğretmenimizin sunumları meslektaşları tarafından ilgiyle izlenmiş ve beğeni almıştır.

Etkinliğimiz, Berlin’den “Muckemacher” konseri ile sonlanmıştır.

Uluslararası bir seyirci önünde sergiledikleri sunumlarından dolayı Sn. Derya Çelik ve Hicran Dolanbay’a teşekkür ederiz.