İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nde “Buluşma Durağı” Çalışması – Nisan 2022

6.İstanbul Çocuk ve Gençlik Bienali’nde, Buluşma Noktasındayız. 6. sınıf öğrencimiz Meryem Kurt’la okulumuzu temsil ediyoruz. 44 ilden 8153 çocuk ve genç arasında öğrencimizin çalışması jüri tarafından sergilenmeye değer görülmüştür.

Öğrencimiz; “Buluşma Durağı” adını verdiği çalışmasında, dijitalleşen ve sosyal medya ile çevrili dünyamızda, toplu taşıma araçlarında bir araya gelinen ve birbirimizle bir o kadar yabancılaştığımız bir dünyayı sorguluyor. Görsel Sanatlar Öğretmeni Evrim KÜÇÜKÖMER mentörlüğünde ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hakan ATAŞ’ın teknik desteği ile gerçekleştirdiği çalışmasını şu şekilde açıklıyor:

“Cep telefonları herkesin elinde kendi küçük dünyalarını oluşturarak kalabalığın içinde yalnız kalmanıza yol açıyor. Cep telefonu ekranıyla büyülenmiş insanlarla dolu tüm duraklar…
İşte bu durakta -Buluşma Durağı’nda- bir araya geliyoruz. Durağa gelen her yeni kişi bize ayrı bir his ayrı bir müzikle eşlik ediyor…”

Öğrencimizin ve yaratıcılığı ile dünyayı tek bir noktada buluşturmaya çalışan, sanatı seven ve ilgi duyan tüm çocuk ve genç sanatçıların eserlerini 20 Nisan- 22 Mayıs tarihleri arasında MKM Çağdaş Beşiktaş’ta görebilirsiniz.