İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali – Nisan 2024

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde bu yıl “Umut” konseptiyle 7. kez buluşuyoruz!

Dünyada ve Türkiye’de tek olan bu sanatsal etkinlikte, gururla belirtmek isteriz ki, 6-A sınıfımızdan öğrencimiz Ezgi İ., “Umut Ağacı” isimli projesiyle bizleri temsil edecek. 12 ülkeden 5250 çocuk ve genç, görsel sanatlar alanında bir araya geliyor. Doğanın yenilenme gücüyle insanın içsel umudu arasında eşsiz bir bağlantı kurmayı amaçlayan bu özel proje; Görsel Sanatlar Öğretmenimiz ve Bilişim Teknolojileri Koordinatörümüzün rehberliğinde şekillenmekte, doğanın güzelliğini ve yaşamın döngüsünü yansıtmaktadır. Erik ağacının filizlenme süreciyle umudun yeşeren tomurcuklarını bir araya getiren “Umut Ağacı” doğanın gücünü ve umudun neşesini yansıtmaktadır. Ayrıca, interaktif renk değiştirme özelliğiyle ağaçla izleyiciyi etkileşime geçirerek içsel bir keşfe çıkarmaktadır.

Etkinliğin açılışı 22 Nisan’da Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir. Ayrıca, İstanbul’daki çeşitli mekanlarda 23 Mayıs’a kadar izleyicilere sunulacaktır. Sanat dolu günlerde; Ezgi’nin ve diğer genç yeteneklerin projelerini keşfetmek için sergileri gezebilir, çeşitli etkinliklere katılabilirsiniz.