İstanbul Sinema Müzesi – Ocak 2024

Lise Film Kulübü öğrencilerimizle birlikte İstanbul Sinema Müzesini ziyaret ettik. İstanbul Sinema Müzesi 130 parçalı eşsiz eserleri ile dünyanın en iyi ilk üç sinema müzesi arasındadır. İSM, biri dijital biri sinema tarihini yansıtan iki katı, ulusal ve uluslararası sanat eserlerine ev sahipliği yapan bir müze. Öğrencilerimiz ayrıca müzeye kısa bir süreliğine gelmiş olan dünyanın en geniş kapsamlı “Star Wars Koleksiyonu Galaksinin Fanları Sergisi”ni incelediler. Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, 40 yıl boyunca bir araya getirilen 600’den fazla parçadan oluşan bir koleksiyon. Öğrencilerimiz yerli ve yabancı sinemalar hakkında bilgiler edindiler, eserleri inceleyip hem keyifli hem de verimli vakit geçirdiler.