İstanbul’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99.Yıl Dönümü – Ekim 2022

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlamaları 6 Ekim 2022 Perşembe günü ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimizin hazırlamış oldu programla kutlandı. Öğrencilerimiz önce İstanbul’un işgal ediliş sürecini anlatan bir temsil gerçekleştirerek işgal yıllarında halkın yaşadığı duyguları öğrencilerimize hissettirmeye çalıştılar. Ardından işgal yıllarına ait bir belgesel gösteriminin ardından İstanbul teması ile bezenmiş sokakta günün anlam ve önemini belirten konuşmayı dinlediler. Sonrasında İstanbul temalı şiirler eşliğinde eski İstanbul ile özdeşleşen lezzetleri tattılar. Bu vesile ile ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri hem o günlerde yaşananları bir kez daha hatırladı. Hem de yaşadığımız bu kadim şehri özgürlüğüne kavuşturan başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve vatanın kurtuluşunda emeği geçmiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle andılar.
6 Ekim İstanbul’un işgalden kurtuluş günü kutlu olsun.