Kanadalı Yazar Mary Beth Leatherdale ile Çevrim içi Okuma Atölyesi – Nisan 2022

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi ve Sosyal Bilgiler Bölümü çevrim içi söyleşilerde konuğumuz, Kanadalı Yazar Mary Beth Leatherdale oldu.

Mary Beth Leatherdale, Batı Ontario Üniversitesi Görsel Sanatlar Bölümü Ontario Eğitim Çalışmaları Enstitüsü’nden (OISE) eğitim yüksek lisans derecesine sahiptir. Ödüllü yazar, çocuklar ve gençler için yazdığı kitapların yanı sıra editörlük görevi de yürütmektedir.

ALKEV Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerimizle, 27 Nisan Çarşamba günü bir araya gelen yazar, “Stormy Seas” (Fırtınalı Denizler) kitabı üzerinden İngilizce bir söyleşi gerçekleştirdi. Moderatörlüğünü, İngilizce Zümre Başkanı Nur Kosova Eryalçın’ın yaptığı söyleşide, küresel bir konu olan mülteci ve mültecilerin yaşamları, yaşadıkları zorluklar, verdikleri yaşam mücadeleleri üzerinde duruldu.

Küresel kavramlar arasında yer alan insan hakları, empati, bağımsızlık, insan onuru, savaşın getirdiği olumsuzluklar kitap içerisinde geçen öyküler üzerinden değerlendirildi. Gerçek yaşam öykülerinden derlenen kitaba konu olan kişilerin ilerleyen yıllardaki başarıları, azimleri, mücadeleci ruhları bizi derinden etkiledi.

Mary Beth, söyleşi sırasında öğrencilerimizden gelen soruları samimiyetle yanıtlarken mülteci konusuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı öğrencilerimize övgüde bulundu.

Mary Beth Leatherdale’e, katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.