“Kariyer Günleri” Barış GÜRKAŞ – Şubat 2018

ALKEV Lisesi öğrencilerimiz, Kariyer Günleri kapsamında 12 Şubat Pazartesi günü Psikolog Barış GÜRKAŞ’la buluştu. GÜRKAŞ, konuşmasına kendi öğrencilik hayatını anlatarak başladı. Üniversite eğitiminin söylendiği gibi sosyal faaliyetlerde bir engel teşkil etmediğini, en önemli şeyin “istemek ve hedef koymak” olduğunu ifade etti ve psikoloji mesleğinin manevi açıdan eşi benzeri bulunmayan bir meslek olduğunu vurguladı. İçinde yaşadığımız dünyada, iç huzurunuzu korurken, profesyonel hayatınızda arzu ettiğiniz doyumu sağlamanın ulaşılması güç bir hedef olduğunu düşünmek yerine, bu hedefe ulaşabilmek için stresle baş etme becerilerini geliştirmek gerektiğini söyledi.
Öğrencilerin üniversite eğitimleri sırasında girecekleri sivil toplum kuruluşları ve etkinlikleri hakkına bilgi veren GÜRKAŞ, Farkındalığın yenilikçi gücünü kullanarak bu eşsiz-benzersiz “ben”i tanımanın özel yaşam ve iş hayatında paha biçilemez bir araç olduğunun unutmaması gerektiğini belirtti . Söyleşimiz öğrencilerimizin merak ettiği soruların cevaplanmasıyla son buldu. Barış Bey’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.