“Katı Gibi Görünse de İçinde Su Var!” – Kasım 2018

4.sınıf öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersi “Besin içerikleri” konusu kapsamında bazı katı besinlerin içinde göremediğimiz suyun da olduğunu deneyimleyerek görme fırsatı buldular.
Gruplara ayrılan öğrenciler bahçe eldivenleriyle tüm güvenlik önlemlerini alarak patates ve salatalıkları rendelemeye başladılar. Rendelerden çıkan patates ve salatalık posalarını sıkarak suyunu bardağa boşaltan öğrenciler, katı bir besinin içinde de bol miktarda su olabileceğini gözlemlediler.
Konunun devamında besinlerin tazeliği ve doğallığının önemini fark etmek için öğrencilerimiz bir gösteri deneyine katıldılar. Öğretmenlerinin önceden küflendirdiği bozulmuş besinleri inceleyen öğrenciler, besinlerin taze ve doğal olanlarını tercih etmenin önemini kavradılar.