Makerlab Genişliyor – Ekim 2018

ALKEV Özel Okulları olarak öğrencilerimizin kendilerini ifade etmelerini sağlayacak imkanlar oluşturmak ve tasarlamak için sürekli çalışıyoruz. Derslerimizi tasarlarken UBD (Understanding by Design) planlama çerçevesini kullanarak birçok farklı alandan etkinliğe yer vermenin yanında öğrencilerimizin ders dışında ve okul sonrası çalışmalarda da kendilerini ifade edecekleri ortamlar oluşturuyoruz.
ALKEV İlk ve Ortaokulunun eksi birinci katında birbirinden farklı atölyeler ve imkanlar öğrencilerimizi bekliyor. Bu atölyelerden birisi de Makerlab olarak adlandırdığımız üretim ve eğlence alanımız. Bu sene atölyemizin içine eklediğimiz ahşap bölümü öğrencilerimizin en fazla uğradığı alanlardan biri oldu. Kullandığımız Ben Maker ahşap makineleri çocuklar için özel olarak tasarlanan araçlar. Öğrencilerimiz sene başından beri gerek tenefüs aralarında gerek kulüp ve okul sonrası çalışmalarda makinalarla projelerini geliştirmeye başladılar.
7.sınıflardan bir grup öğrencimizin kendi aralarında gruplar oluşturarak Fen dersinde gördükleri konuya paralel olarak tasarladığı uzay istasyonu modeli, öğrencilerimizin disiplinler arası çalışmalarda bu becerileri kullanmasının güzel örneklerinden biridir.
Öğrencilerimiz ahşap tasarımlar yaparken torna, testere, matkap ve zımparalama gibi alet kullanma becerileri edinmenin yanında; çok daha önemli olarak kendi üretimlerini yapma, hayal dünyalarını farklı bir yolla bir ürüne çevirmeyi öğreniyorlar. Kış okulu çalışmaları kapsamında tasarladıkları kelebek ile ahşap tasarımı ve sanatı birleştirerek birbirinden harika ürünler çıkarmaya devam ediyorlar.
Ahşap tasarım yapmak isteyen sadece öğrencilerimizi değil velilerimizi de bu küçük ama üretmeyi keyifli hale getiren alanımıza bekliyor, bu alanı bu sene bizlere kazandıran başta okul idaremize ve alanın yönetimini sürdüren Hakan Ataş ve Lamia Aktaş Gülen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.