MakeX Yarışmasından Tüm Takımlarımız Ödül ile Döndüler! – Mayıs 2019

MakeX Robotics Turnuvası, Maker Maratonu ve STEAM Karnavalı gibi etkinliklerle yaratma, paylaşma ve işbirliğine yönelik coşkuyu teşvik eden ve gençlerin gelişimine rehberlik eden bir robot etkinlik platformudur.
Ana faaliyeti Çin’de gerçekleştirilen MakeX Robotik Turnuvası; gençlerin bilim, teknoloji, mühendislik, sanat, matematik ve diğer multidisipliner bilgileri pratik problemlerde kullanmasıyla STEM eğitimini destekleyen uluslararası bir robot yarışıdır. Buna ek olarak, MakeX gençlerin işbirliği içinde olmalarını ve rekabet içinde kendilerini geliştirmelerini savunmaktadır.

17 Mayıs 2019 Cumartesi ikincisi düzenlenen yarışmaya çeşitli illerden 40 takım katıldı. Bizler de ALKEV Özel Okulları olarak okulumuzdan ADAX, Istanbul Dynamics, Junior Technicians , KEX ve KXY adlı 5 takım ile katıldık.
5 takımımız toplamda 8 ödül ile geri dönerek yarışmaya damgasını vurdu. Ayrıca tüm takımlarımız gelecek sene yapılacak olan İstanbul finaline gitmeye hak kazandı.
Öğrencilerimiz için çok keyifli ve verimli bir gün oldu. Gün sonunda öğrencilerimizin takımları ve kazandıkları ödülleri aşağıda bulabilirsiniz. Tüm takım üyelerine ve takımlara mentörlük yapan öğretmenlerimiz Hakan Ataş ve Lamia Aktaş’a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Takım ismi: ADAX
Takım Üyeleri: Damla Akdeniz, Nazife İlsu Temiz
Ödüller: En iyi mühendislik defteri, Intermediate kategori üçüncüğü

Takım İsmi: İstanbul Dynamics
Takım Üyeleri: Berk Köseoğlu, Ekin Tekeoğlu
Ödüller: En İyi İttifak Ödülü, Elementary Kategorisi Üçüncülüğü

Takım İsmi: Junior Technicians
Takım Üyeleri: Mert Budak, Öykü Bizim
Ödüller: En İyi İttifak Ödülü, Elementary Kategorisi Üçüncülüğü

Takım İsmi: KEX
Takım Üyeleri: Efe Türkel, Kaan Özgür
Ödüller: Elementary Kategorisi Şampiyonluğu

Takım İsmi: KXY
Takım Üyeleri: Kemal Karadeniz,Yağız Yarlı
Ödüller: Elementary Kategorisi Şampiyonluğu

Not: Takımlar isim sırasına göre yazılmıştır.