MUN Kulübü Öğrencilerimiz MEDMUN TR 2019 Konferansında – Nisan 2019

Model Birleşmiş Milletler konferansları Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonudur. Öğrenciler, kendilerine atanan ülkelerin delegeleri rollerini üstlenerek çeşitli komitelere ayrılıp mevcut küresel sorunlar hakkında İngilizce tartışmalara dahil olup çözüm önerileri bulmaya çalışırlar. Bulunan çözüm önerileri oylanır ve oylamadan geçerek kabul alan öneriler gerçek Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’ne gönderilir. Bu sayede öğrenciler hem farklı perspektifler kazanarak uluslararası farkındalıklarını yükseltirler hem de küresel sorunların çözümleri için katkıda bulunmuş olurlar.

Bu yıl ki konferansta öğrencilerimiz “NATO,” “Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik” ve “Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Ofisi” komitelerine katıldılar.  4 gün sürecek konferansta öğrencilerimiz Rusya/Ukrayna krizi, demokratik ülkelerdeki ekonomik krizler, yolsuzluk, uyuşturucu ve organize suçlarla mücadele, dağılan Yugoslavya sonrası Avrupa’daki siyasi durum gündem maddelerini ele alacaklar. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Our MUN Club participates in Mediterranean Model United Nations TR 2019

Model United Nations is a simulation of United Nations. Students assume the role of delegates of the countries that are assigned to them and discuss about the current agenda of the United Nations in several committees. Their solutions and suggestions are voted and the one that pass the voting procedure are sent to the United Nations Headquarters.

Our students will take part in “The North Atlantic Treaty Organization (NATO),”Disarmament and International Security Committee (DISEC)” and “United Nations Office on Drugs and Crime.” The agenda items that are to be discussed are Current Situation of Former Yugoslav Countries, Russian Military Intervention in Ukraine, countering corruption and economic crimes within democratic institutions and Combatting international drug trafficking and organized crime. We wish them a successful conference.