“Okul Dışarıda” Gününü Kutladık – Mayıs 2018

Dışarıda geçirilen kaliteli zamanların öğrenme üzerine etkisi hakkında pek çok araştırma yapılmış. Yapılan akademik araştırmalar ışığında görüyoruz ki, çocukların öğrenmelerindeki en önemli yol; aktif oyun oynamak. Oyun oynarken pek çok yaşamsal beceriyi öğrenen çocuk, aynı zamanda öğrendiklerini de uygulama fırsatı bulur.
Bu kapsamda 17 Mayıs Okul Dışarıda Günü’nde, iletişim, gelişmiş problem çözme becerisi, takım çalışması ve gerçek eğlenceye dikkat çekmek için ALKEV Özel İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ilk derslerini bahçede gerçekleştirdiler. Oyun parkurundaki görevleri yerine getirip seksek engelinden geçerek Madonnari etkinliği alanına ulaştılar.
ALKEV Anadolu Lisesi Hazırlık sınıfları öğrencilerimiz de Görsel Sanatlar dersinde bahçedeydi. Tüm öğrencilerimizin tebeşirle yerlere yaptıkları yaratıcı çalışmalar görülmeye değerdi.