Okumakla Başlıyoruz… – Haziran 2021

Doğduğumuz andan itibaren eğitim sürecine dâhil olduğumuz yaşantımızda okumak, en etkili ve en kolay öğrenme yöntemi olarak tanımlanabilir. Çok fazla kitap okuyanların zengin kelime dağarcığına sahip olması dolayısıyla konuşmaları sırasında etkileyici bir hitap diline sahip olduklarını ve karşılarındaki kişide kolaylıkla etki uyandırabileceklerini söylemek mümkündür. Üstelik kelime dağarcığının geniş olması, daha fazla kavramla düşünebilmeyi mümkün kılar. Özetle kültür düzeyiyle birlikte düşünce kapasitesini artırır.

Kitap okumanın tüm faydalı getirileri, insanların önce kendileri için okuma alışkanlığı edinmeleri gerektiğinin önemli birer göstergesidir. Kendini okuyarak geliştiren kişilerin çevrelerinde gelişen olaylar karşısında daha doğru yaklaşımlarda bulunması beklenir. Dünya olarak geçirdiğimiz salgın koşullarında zihnimizi her zaman açık tutmak için kitabın önemini hiçbir zaman unutmadık. Her bir öğrencimiz bu dönemde de kendileri için hazırlanmış kitap listelerindeki kitapları bir bir okuyarak hem kitap atölyelerine hem de yazar söyleşilerine katıldılar. Yüz yüze eğitime başladığımız bugünlerde yine her şeye kitapla başladık. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz 08.15 – 08.45 arası hep birlikte kitap okuyoruz. Çünkü ALKEV Okulları olarak inanıyoruz ki okuyan bir toplum inşa etmek, zamanla eğitim seviyesinin doğru oranda artmasına ve toplum nezdinde kültür seviyesinin yükselmesine sebep olacaktır.

“Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydı, bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım.”   M.Kemal Atatürk