Ortaokul “Pi Haftası” Etkinlikleri – Mart 2022

Bu yıl 14 Mart Dünya Pi Günü’nü 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizle hafta boyunca birbirinden özel etkinliklerle kutladık. Her güne farklı bir etkinlik yaptığımız bu haftada Hazine Avı’nda 5. sınıf öğrencilerimiz ipuçlarından sorulara, sorulardan şifrelere ulaşmaya çalıştılar. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz hayal güçlerini yaratıcılıklarıyla birleştirerek tasarladıkları Pi objeleri ile harika bir sergi hazırladılar. 7. sınıf öğrencilerimizin 5. sınıflarda yapmış olduğu sunum ve sonrasında Pi sayısını bulma etkinliğinde her biri 3,14’e yaklaşmak için çaba harcadılar. Doğum tarihlerini pi sayısı içinde görmek ve sertifikalarını almak tüm öğrencilerimizi oldukça heyecanlandırdı. Teneffüslerde Pi boyama etkinliği ve Pi resfebe çalışmaları yaptılar. Bir İşlem yarışmasında hedefteki sayıya ulaşmak için dört işlem becerilerini kullandılar. Piyanoda pi müziğini çalan arkadaşlarına dansçı kızlarımız danslarıyla eşlik ettiler. Yarışmanın bitiminde Tasarım Yarışmamızın ve Hazine Avı’nın kazananlarına ödülleri verildi. Pi kurabiyelerimizle tatlandırdığımız haftamızdan geriye, öğrencilerimize anı olarak matematikle geçen keyifli bir hafta kaldı.