Ortaokul ve Lisede Dünya Su Günü – Mart 2024

22 Mart tarihi, 1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilan edildiğinden bu yana Dünya Su Günü olarak kutlanıyor. Dünya Su Günü, artan su krizini, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sürdürülebilirliğini tehdit eden durum olduğunu vurgulamak amacıyla her yıl 22 Mart tarihinde kutlanıyor.

ALKEV Özel Okulu öğrencileri SC Nutrition Kurucusu ve Girişimci Firüzan Sağduyu ile söyleşi gerçekleştirdi.  Söyleşide küresel bir su krizinin yaklaşmakta olduğunu, bu krizin önlenmesi için su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı için acil adımlar atılması gerektiği konusu tartışıldı.

Dünya Su Gününde 6. küresel amaç olan  “Temiz su ve Sanitasyon”a dikkat çekilerek “Herkes İçin Suyun ve Sıhhi Koşulların Erişilebilirliği ve Sürdürülebilir Yönetiminin Güvence Altına Alınması” amacı ile ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri tarafından birçok çalışma gerçekleştirilmiştir.

Gün boyunca lise fuaye alanında sergilenen “Yaşamdır Her Damla” temalı öğrenci ürünlerinden oluşan resim sergimiz ortaokul ve lise öğrencileri tarafından ziyaret edildi. Ardından ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Özel Ortaokulu öğrencilerine “Bir Yudum Yaşam” adlı sunum gerçekleştirdiler.

Video için tıklayınız.