Prof. Dr. Soner Yıldırım Uzaktan Öğretim Seminerleri – Eylül 2020

ALKEV Özel Okulları öğretmenleri, yeni dönemin gerekliliklerine cevap vermek amacıyla 2020 Yaz döneminden bu yana hizmet içi eğitimlere katılmaktadırlar.
Bu eğitim süreci, ODTÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Yıldırım tarafından gerçekleştirilen öğrenme ve uzaktan öğretim tasarımı konusunda bir dizi web semineri ile devam etmektedir.

Öğretim teknolojileri ve öğrenme uzmanı Yıldırım bu seminerlerde; öğrenmenin beyinde nasıl gerçekleştiği, çevrim içi ortamda nasıl daha iyi öğrendiğimiz, etkileşimin önemi, anlamlı öğrenme için dikkat edilecekler gibi kritik konularda aydınlatıcı bilgileri öğretmenlerle paylaşarak okulumuzun uzaktan öğretim uygulamalarına rehberlik etmektedir.

Prof. Dr. Soner Yıldırım
1990 yılında Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Öğretim teknolojileri alanındaki yüksek lisans eğitimini 1993 yılında Michigan State Üniversitesi’nde, aynı alanda doktora eğitimini South California Üniversitesi’nde 1997 yılında tamamladı. 1998 yılından bu yana ODTÜ Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. Soner YILDIRIM 1998 yılından bu yana çesitli uluslararası kuruluşlarda Öğretim Teknololojisi projelerinde uluslararası uzman olarak almaktadır. 1998-2000 yılları arasında Dünya Bankasında, 2002-2006 yılları arasında Strasbourg’daki  Avrupa Konseyi’nde ve 2004 yılından bu yana’da Avrupa Birliği Avrupa Eğitim Vakfı’nın (ETF) çeşitili projelerinde görev almıştır. Araştırma konuları arasında eğitimde sosyal medya kullanımı, elektronik performans destek sistemleri, öğrenme analitikleri ve nomofobya önemli yer tutmaktadır.