RCMakers’da ALKEV Robot Atölyesi – Mayıs 2016

ALKEV Anadolu Lisesi ALKEV FRC Robot takımı 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü Robert Kolejinde düzenlenen RCMakers School Maker Faire ‘de Robert Kolejinde eğitimler için ayrılan en iyi salonlardan birinde boğaz manzarası eşliğinde “Scratch ile Robotları Kodlayın!” adlı robot atölyesi düzenleyerek Türkiye ‘nin birçok yerinden gelen öğrenci ve öğretmenlere scratch ile robot kodlamayı anlattı.

Atölyede önce katılımcılarla beraber önce mBot robotların montajını beraber gerçekleştirdiler ve sonrasında mBotların nasıl kodlandığını scratch ile neler yapılabileceğini anlattılar.

Kodlama etkinliğinden sonra yanımızda götürdüğümüz ALKEV Robotik Günleri yarışmalarında da kullandığımız pistlerden Pist A‘da katılımcıların robotları test edildi.

Ayrıca; ALKEV FRC Robot takımı öğrencilerimiz katılımcı diğer okul öğretmenlerine 16-18 Mayıs 2016 ‘da diğer öğrencilere robotiği sevdirmek için ALKEV ‘de düzenledikleri ALKEV Robotik Günleri hakkında bilgi verdiler. Robotik günlerinin hazırlık aşamasında yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaşarak eğitimi sonlandırdılar.