Şair Haydar Ergülen Söyleşisi – Mart 2021

“…Narın bahçesine bir hoyrat girse
tenden önce dile yoksulluk düşer
dil üşümeden daha üzülmeden ten
açılıp saçılsın bize nara gidelim;
ev ki nar gibi iç içe bahçe
kadın aşka bahçe, deli sarmaşık
tutunup aşkına hemen nara gidelim
Nârın elinden kopardık şu aşkı diyelim!”
Haydar Ergülen

ALKEV Özel Lisesi, Ortaokulu ve Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi iş birliğiyle düzenlenen “Dünya Şiir Günü” etkinlikleri kapsamında 25 Mart Perşembe günü çağdaş şiirimizin önemli isimlerinden Haydar Ergülen ile “Şiire Dair” temasında bir söyleşi gerçekleştirdik. Lise ve ortaokul öğrencilerimizle iki farklı oturumda gerçekleştirdiğimiz söyleşilerimizde, öğrencilerimiz şair Ergülen’den şiire dair; şiire bakılarak yazılacağını, şiirin insanın doğal hali olduğunu bazen şiirin bir yol arkadaşı olduğunu öğrendiler. Söyleşinin sonunda Haydar Ergülen, yeni çıkan özel tasarım kitabı “Kuşların Göğü Önünde”den bir şiirini bizlerle paylaşarak öğrencilerimize şiire, barışa, sanata, insana dair kıymetli tavsiyelerde bulundu.