“Sosyal İnovasyon Günü” Etkinliği – Ocak 2018

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi FRC Robotik Takımımız AG Robotik öğrencileri öncülüğünde, 6 Ocak 2018 Cumartesi günü okulumuzda “Sosyal İnovasyon Günü” etkinliği düzenlendi. Bu etkinlikte Cevdet Zebure Kotan İlkokulu, Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Çakmaklı Cumhuriyet Ortaokulu ve ALKEV Özel Ortaokulu olmak üzere farklı okullardan okulumuza gelen ortaokul öğrencileri, AG Robotik öğrencilerinin mentörlüğünde gruplara ayrıldı ve onlara verilen konu için tüm gün çözüm önerileri üreterek çözüm bulmaya çalıştılar.
Takımlardan iklim değişikliğine sebep olan etkenler için çözüm yollarının tespit edilmesi ve bu yollardan herhangi birisi için bir ürün tasarlamaları istendi. Takımlar, gün boyunca fikirler bulup bu fikirler üzerinde çalışarak günün sonunda fikirlerini proje haline getirerek çalışmalarını jürilere sundular. Birçok inovatif proje arasından en yüksek puanı alan takım “5 Silahşorlar” takımı ödüllendirildi ve bütün katılımcılar katılım sertifikası aldı.
Öğrencilere toplumsal sorunlar üzerine düşünme becerisi ve topluluk önünde sunum yapabilme becerisini kazandırmayı hedefleyen bu projenin devamlılığı sağlanacak ve gelecek proje Mart ayında liseler arasında düzenlenecektir.