“Sport macht Gesellschaft” / “Spor Toplumu Yaratır” Projesi – Nisan 2021

Alman Körber (Körber Stiftung) Vakfı‘nın “Sport macht Gesellschaft” başlıklı sporun toplumları yaratma ve şekillendirmesi üzerine düzenlediği tarih yarışmasında yer alan tek Türk okul ALKEV Özel Anadolu Lisesi 11IB sınıfı Tarih takımı öğrencileri ile partner okulumuz Sophienschule, Hannover 11. sınıf öğrencileri ortak bir tarih projesi oluşturmuşlardır. ALKEV GIB programı ve Sophienschule öğretmenleri danışmanlığında oluşturulan projede odaklanılan azınlık sporcuları sosyopolitik ve tarihsel bağlamda incelenmiştir.

George Sagna ve Lefter Küçükandonyadis üzerine yakınları ile öğrencilerin gerçekleştirdiği röportajlar, çeşitli tarihsel kaynak analizleri ve bulguların yine öğrenciler tarafından değerlendirmesi sonucunda ortaya çıkan “Sport macht Gesellschaft: Fußball als Integrationsfaktor?” başlıklı projenin dijital versiyonu için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: