Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Bilgilendirme Sunumu – Kasım 2022

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları; yoksulluğun sona erdirilmesi, çevrenin korunması, iklim krizine karşı önlem alınması, refahın adil paylaşımı ve barışı hedefliyor. Birbiri ile bağlantılı bu iddialı on yedi amaç Türkiye dahil tüm dünyada insanların karşı karşıya kaldığı ana sorunların çözümünü hedefliyor. ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Şenay Yoldaş Hazırlık, 9, 10 ve 11.sınıf öğrencilerine bu amaçları tanıtarak dünyada ve Türkiye’de alınan önlemler, okulumuzda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Okul topluluğu olarak kalkınma amaçlarına yönelik var olan projelerimizi uygulamaya ve yeni projeler geliştirmek için çalışmalara başladığımız da yapılan bilgilendirme ile birlikte öğrencilerimizle paylaşıldı.