Tarihin Mekânlarında Geçmişe Yolculuk – Ocak 2019

ALKEV Anadolu ve Fen Lisesi 10.sınıf öğrencileri Topkapı Sarayı, Sultan Ahmet Meydanı ve Gülhane Parkı’nı ziyaret ettiler. Okulumuz Tarih öğretmelerinden Kadir Asar ve Coğrafya öğretmenimiz Cengiz Yıldırım eşliğinde, Sultan II. Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra inşa ettirdiği ve üç kıtaya yayılan imparatorluk topraklarının yönetim merkezini ziyaret edip edinmeleri gereken bilgi ve kazanımları gezerek, görerek öğrendiler. Aynı zamanda tarihin en önemli meydanlarından, birçok önemli olayın yaşandığı, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma birçok eserinde bulunduğu Sultan Ahmet meydanını yakından görme ve tanıma fırsatı buldular. Mekânlar üzerinden zamanda yolculuk yapan öğrencilerimiz son olarak da Osmanlıda yeni bir dönemin başlangıcı olan Tanzimat Fermanı’nın ilan edildiği Gülhane Parkı’nı dolaşıp öğrenirken de keyifli anlar yaşadılar.