TOK (Bilgi Kuramı) Sergisi – Nisan 2024

ALKEV Özel Anadolu Lisesi IB Diploma Programı 11. sınıf öğrencilerimizin TOK Exhibition Sergisi 26 Nisan Cuma günü yapıldı.
“Theory of Knowledge” yani Bilgi Kuramı dersi, odağına bilgiyi alan ve “Neden ve nasıl bilgi ediniyoruz? “Bilgiyi ne için ve nasıl kullanmalıyız” gibi soruları soran ve sorduran bir ders. Bu sayede öğrencilerin daha bilinçli öğrenen profiline sahip olması amaçlanmakta.
Öğrencilerimiz, IB tarafından hazırlanmış “Bazı bilgi türleri diğerlerinden daha mı faydalıdır?” “Yeni bilgi, kurulu değerleri veya inançları değiştirebilir mi?” “Bazı bilgileri elde etmek etik açıdan ne kadar doğrudur?” gibi 35 farklı bilgi sorusundan birini seçtiler. Daha sonra o soyut soruyu, kendi öğrenme deneyimleriyle bağdaştırarak yine kendi buldukları üç obje üzerinde somutlaştırıp İngilizce olarak kısa yorum yazısına döktüler.
Bu çalışmayı özenle yürüten öğrencilerimize ve katkı sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Video için tıklayınız.