MENÜ

Toplu Kitap Okuma Etkinliği – Nisan 2026

Bir sayfa açılır… ve insan kendine yeni bir dünya bulur!

1 Nisan Çarşamba günü, 62. Kütüphane Haftası’nda “Okumak İyileştirir” temasıyla, okul çapında toplu kitap okuma etkinliği gerçekleştirdik.

Türkiye genelinde 81 ilde 15 yıldır sürdürülen toplu okuma etkinliğinin bir parçası olan bu özel gün, bizler için de ayrı bir anlam taşıdı. Bu buluşmada yalnızca kitap okumakla kalmadık; aynı zamanda okumanın iyileştirici gücüne dikkat çektik ve bu gücü birlikte hissederek farkındalık oluşturduk. Okuma kültürünün düzenli, sürekli ve eleştirel bir bakışla geliştiğini, zamanla bireyin kendini, çevresini ve dünyayı anlama biçimine dönüştüğünü bir kez daha hissettik.

Gerçekleştirdiğimiz toplu kitap okuma etkinliği süresince ortak bir yolculukta buluşarak, okumanın birleştirici ve iyileştirici gücünü paylaştık. Her sayfanın bizi daha duyarlı bireylere ve aydınlık yarınlara yaklaştırdığına inanıyor, ilham dolu okumalar diliyoruz.