“100. Yılda 100 Etkinlik“ Türk Dil Bayramı’nda Romanların Dünyasına Yolculuk – Eylül 2023

26 Eylül Türk Dil Bayramı kapsamında ALKEV Lisesi öğrencilerimiz dilimizin zenginliğini, çeşitliliğini ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeye yönelik bir etkinlikle romanların dünyasına yolculuk yaptı.

George Orwell’in ünlü eseri “1984” romanı ile Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun “Yaban” romanı Türk Dil Bayramı temasıyla harmanlandı. Etkinlikte öğrenciler kelimelerin gücünü keşfetti, unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri hayata döndürerek edebiyatla bağ kurdu ve dilin değişen doğasını keşfetti.

9. sınıf öğrencileri “1984” romanında kitabın ana karakteri Winston Smith’in gözetim altında olduğu gerçeğine ve romanın distopyasına dikkat çekti, romanın atmosferini yansıtan ve mağrur şekilde bir köşede duran güzel kelimelerden bir seçki yarattı. Bu kelimeler bir araya getirilerek 1984 romanında Big Brother’ın gözü halindeki bir makete dönüştürüldü.

10. sınıf öğrencileri, “Yaban” romanında gündelik hayata karışmasını ve yeniden hayatımızın bir parçası olmasını istedikleri sözcüklerden oluşan kelime seçkileriyle romanda vurgulanan gelenekle modernitenin çatışmasını yansıtan bir sembol olarak Ahmet Celal karakterinin “ceket”ini nesne haline getirdi.
Dilimizin sınırlarını keşfettiğimiz bu özel günü kutlamak için emek harcayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.
Türk Dil Bayramı kutlu olsun!

Video için tıklayınız.