Yalvaç Ural ALKEV Okullarında – Kasım 2017

Çocuk edebiyatımızın usta kalemi Yalvaç Ural, 28 Kasım tarihinde ortaokul velilerimizle ‘’Ana- Baba Okulu’’ seminerini gerçekleştirdi. Öğrenci ve velilerimiz 5. Sınıf kademesinde ‘’Hermiyas’’, 6. Sınıf ve 7. Sınıf kademesinde ‘’Sümer Hayvan Masalları’’ kitaplarını okudular. Yalvaç Ural kitaplarıyla gerçek ve kurmacayı harmanlayarak öğrencilerimizle fantastik dünyanın kapılarını araladık. Öğrencilerimiz eleştirel okuma çalışmaları kapsamında okudukları kitapta anlatılan durumları, kendi bakış açılarıyla değerlendirirken kitaba da anlam kattılar. Anlatılan olaylara farklı açılardan bakarak çözüm yolları ürettiler. Okulumuzda gerçekleşen söyleşide ‘’Yeni kuşaklar nasıl eğitiliyor?, iletişimde teknoloji araçları, yarının çocukları, doğadan nasıl uzaklaşıyoruz?, günümüzde çocuk’’ konularını çocukluk anıları eşliğinde anlatan yazar keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.