Yalvaç Ural ile “Ana-Baba Okulu Semineri” – Aralık 2017

Şair, yazar ve gazeteci kimliğiyle tanınan Yalvaç Ural, çocuk yayıncılığında 40 yılda 51 adet dergi çıkardı. 100’ü aşan kitap sayısıyla yurt içinde ve yurt dışında pek çok ödüle layık görüldü. Kitapları onlarca dile çevrildi. 2001 yılında “Uluslararası Şiir Festivali”nin milenyuma rastlayan 32. kutlamasında “Armonikanın Şairi”, “Dünya Çocuk Şiiri Şampiyonu” diye adlandırıldı.
Aziz Nesin, “Yalvaç Ural, benim büyümeyen çocukluğumun şairidir.” derken, Yaşar Kemal’in “Yalvaç Ural, bizim ülkemizde kendisini çocuklara adamış soylu bir sanatçıdır.” sözleri oldukça anlamlıdır.
“Yalvaç URAL ile Ana-Baba Okulu” seminer dizisinden ikincisini 5 Aralık Salı günü anaokulu ve ilkokul velilerimizle bir araya gelerek gerçekleştirdik.
Yalvaç Ural, etkinlik öncesinde kitabını okuyan velilerimizle, “Günümüzde çocuk, yarının çocukları, çocuk ve kitap, iletişim ve teknoloji araçları, sosyo-genetik kültür. Yeni kuşaklar nasıl eğitiliyor? Doğadan nasıl uzaklaşıyoruz?” gibi pek çok konuya değindi. Velilerimizin interaktif olarak katılımda bulunduğu seminer, Yalvaç Ural’ın kitaplarını imzalamasıyla son buldu. Yalvaç Ural’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.