Yazar ve Çevirmen Suzan Geridönmez ile Okuma Atölyesi – Haziran 2021

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi online söyleşilerde konuğumuz, yazar ve çevirmen Suzan Geridönmez oldu.

ALKEV Özel İlkokulu 3. sınıf öğrencilerimizle 7 Haziran Pazartesi tarihinde gerçekleşen söyleşide, “Gezegen Willi” kitabı üzerinden Almanca okumalar yapıldı.

Ginko Çocuk Yayınları’ndan çıkan kitabın okumalarını ve etkinliklerini, dönem içerisinde kütüphane dersinde yapmştık. Down Sendromuyla dünyaya gelen Willi’nin dünyasını ve çevresiyle olan iletişimini konu alan Almanca animasyon film ile etkinlik başladı. İnteraktif olarak gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Suzan Geridönmez’in sorularını cevaplarken hem film hem de kitap üzerinden düşüncelerini paylaştılar.

Almanya, Kaiserslautern doğumlu yazar, İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduktan sonra Avusturya’da çağdaş kütüphanecilik eğitimi aldı. Kitap ve yayın dünyasında uzun yıllardır çeviri, editörlük, yazarlık yapan Suzan Geridönmez’e bu keyifli söyleşi için çok teşekkür ederiz.