“YKS Hazırlık Velisi Olmak” Semineri – Eylül 2022

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 11 ve 12. sınıf velilerimize yönelik “YKS Hazırlık Velisi Olmak” konulu seminer, 17 Eylül 2022 tarihinde, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminerin ilk bölümünde, 11 ve 12. sınıflar YKS grubu Müdür Yardımcımız Neşe Uygur, sınav sistemi, önceki yıllara ait sınav istatistikleri, ALKEV’de YKS hazırlık çalışmaları, deneme sınavları, etütler, bireysel çalışmalar, mentör öğretmenlik ve öğrenci takibi konu başlıklarında velilerimizi bilgilendirdi.

Velilerimizin interaktif olarak katılım sağladığı seminerin ikinci bölümünde ise 11 ve 12. sınıflar Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Arzu Ercen, YKS hazırlık sürecinde gençlerin ve ebeveynlerin hangi duygular içerisinde olduğu, sınav kaygısı oluşturmamak adına evde nasıl bir ortam oluşturmak gerektiği, yoğun kaygı durumlarında rahatlamak adına neler yapılması gerektiği hakkında paylaşım ve önerilerde bulundu.