2023 Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası Başlıyor

Türkiye Zeka Vakfı tarafından, özel ve resmi tüm ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ‘Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonası’na kayıtlar başladı. Kayıtlar 17 Şubat 2023 tarihine kadar devam edecek olup isteyen tüm öğrenciler bireysel olarak yarışmaya katılabilirler. Şampiyonaya ait örnek sorulardan bulunduğu kitapçığı indirmek için tıklayınız.

Şampiyona “İlkokul (3-4. sınıflar)”, “Ortaokul (5-6-7-8. sınıflar)” ve “Lise (9-10-11-12. sınıflar)” olmak üzere üç farklı kategoride yapılmaktadır.

Yarışmanın Türkiye finali dışındaki tüm aşamaları internet üzerinde olacaktır.

İlk sınav olan il finalleri 18 Şubat 2023 Cumartesi saat 13:00 ve 14:30 arasında gerçekleştirilecektir.

Şampiyonanın amacı; öğrencilerin düşünme, karar verme ve problem çözme becerilerini geliştirmektir. Yardımlaşma ve takım çalışması alışkanlıkları kazandırmaktır.

Şampiyonaya katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Şampiyona hakkında ayrıntılı bilgi için: https://sampiyona.tzv.org.tr/