“MATKEV” ALKEV’in Matematik Dergisi Yayında

5.sınıf öğrencilerimizin katkılarıyla hazırlanan MATKEV matematik dergimizin ilk sayısı çıktı. İçinde öğrencilerimizin yaptığı resim,çizim ve karikatürlerin yer aldığı; ödüllü bulmacaların, akıl oyunlarının, zeka sorularının bulunduğu; öğrenci röportajlarıyla süslenen dergimiz bundan böyle her ay sonunda 5.sınıf öğrencilerimizle buluşacak. Ay boyunca sınıf içi yaptığımız etkinliklere ait fotoğraflara, daha önce belki de hiç duymadığımız enteresan bilgilere yer verdiğimiz bu sayımızın hediyesi öğrencilerimizin severek katladıkları origami kağıtlarından bir tanesi oldu. Her sayımızda farklı öğrencilerimizin editörlük yapacağı MATKEV dergimizle amacımız, öğrencilerimizin matematik okuryazarlığını geliştirmek ve matematiğin üzerine konuşulabilir, tartışılabilir olduğunu görmelerini sağlayarak matematikten keyif almalarını sağlamaktır.