Robert Bosch Öğrenci Değişimi Almanya Ziyareti

“GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ÇOCUK OYUNLARI”

“Türk – Alman Öğrenci Değişimi” Türkiye ve Almanya’daki öğrencilere diğer ülkeyi daha iyi tanıma ve yeni ilişkiler kurma olanağı sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Öğrencilerin kendi fikirleri ve ilgi alanları temelinde birlikte bir proje oluşturmaları beklenmektedir. Bu şekilde başka dünyalara dolaysız bir bakış kazanabilir, kalıcı bağlantılar kurabilir ve yeni ilhamlar alabilirler” fikrinden hareketle Özel ALKEV Anadolu Lisesi Hazırlık Sınıfı ve Özel ALKEV Ortaokulu 7. sınıf öğrencilerinin katılımıyla Almanya’nın Gelsenkirchen şehrindeki Gesamtschule Horst okulu ile “Geçmişten günümüze çocuk oyunları” adlı bir proje başlatılmıştır. Bu proje Robert Bosch Vakfı ve Büyükçekmece-Gelsenkirchen Kardeş Şehir Destekleme Derneği’nin de destekleriyle yürütülmektedir.

Projenin ilk basamağı 31.03.2014 ve 05.04.2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Projenin İkinci basamağında bu kez öğrencilerimiz 31.05.2014 tarihinde Almanya’ya giderek etkinliklere katılacaklardır.