Neden Almanca?

• Almanca, Avrupa’da en çok konuşulan ana dildir. Almanca konuşan bir kişi, 100 milyon Avrupalı ile ana dilinde iletişim kurabilir.

• Almanca Avrupa Birliği’nin resmi dili ve AB’nin kullandığı üç “çalışma dilinden” bir tanesidir.

• Almanya Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı, Türkiye’de şu an 3.000’den fazla Alman firması bulunuyor ve her yıl yaklaşık 4 milyon Alman turist Türkiye’ye geliyor.

• Almanca bilgisi Türk iş piyasasında bir avantaj sağlıyor.

• Almanya, üniversite öğrenimi için çok tercih edilen bir ülkedir. Almanca dil bilgisiyle yükseköğrenim imkânlarının tüm yelpazesinden yararlanmak mümkün.

• Almanya ile Türkiye arasında, Almanya’daki Türk göçmenler ve Türkiye’ye yerleşen Almanlar sayesinde çok sayıda özel bağlar bulunuyor.

• Almanca bilgisi, bir arada olmayı kolaylaştırıyor. Yabancı dil bilgisi kültürel, zihinsel ve mesleki ufku genişletiyor ve başka kültürlere karşı hoş görüyü arttırıyor. Sırf Avrupa Birliği’nin genişlemesi açısından değil, çok dillilik her zaman bir avantajdır.

• Almanca okuyabilen; Goethe, Nietzsche, Kafka, Bach, Beethoven, Freud ve Einstein’ın eserlerine daha iyi ulaşmakla kalmaz, sanal dünyada da Almanca bilmek bir avantaj sağlar: İnternette Almanca, İngilizceden sonra ikinci sıradadır. Dünyada yayımlanan kitapların beşte biri Almancadır.

Neden Önce Almanca?

ALKEV Özel Okullarında çift yabancı dil eğitimine Almanca ile başlanmasının sebebi, uluslararası tüm dil bilimcilerinin de kabul ettiği gibi Almanca dil eğitiminin üzerine ikinci bir yabancı dilin, özellikle de İngilizcenin öğrenim süreci çok daha hızlı ve kolay gerçekleşmektedir. Özellikle iki dilin benzerliği, daha kolay olan İngilizcenin öğrenilmesini hızlandırmaktadır. Türkiye’de yapılan TOEFL sınavlarında her yıl en başarılı öğrencilerin Alman Okulu mezunlarından çıkması tesadüf değil, bilimsel bir gerçeğin kanıtıdır.

Başlangıçta Almanca ve devamında İngilizce olmak üzere iki yabancı dil eğitimi veren ALKEV Özel Okullarında yabancı dil programı, öğrencilerimizin her iki yabancı dili hem günlük hayattaki yapısı ile öğrenmelerini; hem de akademik ve bilimsel araştırmalarda en aktif düzeyde kullanmalarını sağlamaya yönelik hazırlanmıştır.