ALKEV ÖZEL ORTAOKULU

HER ÖĞRENCİNİN ÖĞRENME YOLCULUĞU EŞSİZDİR!

Her öğrencinin öğrenme yolculuğunun eşsiz olduğunu biliyoruz. Onu tanıyor, verdiğimiz eğitimi bireyselleştiriyoruz. Eğitim öğretimde öğrenci ilgileri ve farklılıklarını merkezine koyan, motive edici, bilgiyi keşfederken öğreten bir yaklaşım benimsiyoruz.

Bilginin ezberletildiği, öğrencinin ilgisini çekmeyen yaşantılar yerine; gerçek yaşamdan beslenen, anlamlı bilgi ve becerilerin harmanlandığı öğrenme yaşantıları oluşturuyoruz.

ALKEV ÖĞRENCİLERİNİ GELECEĞE HAZIRLIYOR!

ALKEV Öğrencilerini Geleceğe Hazırlıyor!

Birçok uzman, gelecekte çocuklarımızın %60’ının bugün var olmayan mesleklerde çalışacağından bahsediyor. Yani bizler de öğrencilerimizi henüz var olmayan meslekler için yetiştiriyoruz. Bizim sorumluluğumuz onlara ileride gerekli olacak becerileri kazandırmak. ALKEV Okulları olarak müfredatımızı temel 21. yüzyıl becerileri etrafında örgütlüyoruz.

Zenginleştirilmiş uygulamalarla bilgi öğrenen pasif öğrenciler değil; doğru bilgiye ulaşabilen, bilgiyi gerektiği durumda kullanabilecek, yeniden üretebilecek becerilere sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz.

ALKEV’DE İKİ YABANCI DİL

Öğrencilerimiz ilkokulda ve ortaokulda haftada on saat Almanca dersi görmektedir. 1 ve 2. sınıfta aynı anda sınıfta 2 öğretmen bulunur. 3. sınıftan itibaren Türk ve Alman öğretmenlerin birlikte planladıkları birbirini tamamlayan program içerikleri doğrultusunda dersler işlenir.

ALKEV’de İki Yabancı Dil

İlkokul ve Ortaokulda ara sınıflarda okulumuza yeni katılan öğrenciler için bireyselleştirilmiş Almanca programı yürütülmektedir. Öğrenciler ortaokulda İstanbul Goethe Enstitüsü tarafından uygulanan B1 Almanca sertifika sınavlarına hazırlanır.

ALKEV’de İngilizce eğitimi 3. sınıftan itibaren başlamaktadır. Öğrenciler Almanca ile tanıştıktan sonra ikinci yabancı dil İngilizceye rahat bir geçiş yapmakta olduğunu ve hızla ilerleme kaydetmektedirler. Almancada olduğu gibi, İngilizcede de öğrencilerimize dil sertifikası sınavlarına katılım olanağı sunmaktayız.

ALKEV SINAV POLİTİKASI VE LGS

Merkezi sınavlar öğrencilerin hayatlarında kritik bir öneme sahip. Bu noktada sınavlarda başarıya ulaşmayı, okulumuzun en önemli hedeflerinden birisi olan yüksek akademik başarı anlayışının doğal bir sonucu olarak görüyoruz. Bütün öğrencilerin potansiyellerini performansa dönüştürdükleri en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz mezunlarla merkezi sınavlarda önemli başarılara imza attık!

DÜŞÜNME BECERİLERİ EĞİTİM MODELİ

Düşünme becerileri eğitim modeli; öğrencilerin öğrenme performanslarının ölçeklerle tespit edildiği ve bu alanlarda öğrenci bazında geliştirici bir müfredat uygulanan haftada iki ders saati olarak işlenen bir yapıdan oluşmaktadır. ALKEV Özel İlkokulunun tüm sınıf düzeylerinde haftada iki ders saati düşünme becerileri dersi uygulanmaktadır.

Sosyal Faaliyetlerimiz

SOSYAL FAALİYETLERİMİZ

30.000 metrekare genişliğindeki kampüsümüzde spor ve oyun alanlarına, tam teknolojik donanıma sahip derslik, laboratuvar ve atölyeler bulunmaktadır. İlkokuldan ortaokula müzik, görsel sanatlar, bilişim teknolojileri, beden eğitimi, drama, satranç, kütüphane vb. birçok uygulamalı ders programımızda yer alır. Kulüp faaliyetlerinde öğrenciler Lego Robotics, yemek yapımı, jimnastik, destination imagination (DI) ,ORFF vb. gibi zengin bir yelpazede ilgilerine göre seçim yapabilmektedir.

Kayıt Başvuru Formu