11.Sınıflar ile “Assessment Center” – Mart 2022

Öğrencilerimizin, lise sıralarından profesyonel iş yaşamına hazırlanmaları ve 21.yy. yetkinliklerini kazanmaları için, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimimizin ALKEV Gelişim Akademisi çalışmaları kapsamında 11. sınıf öğrencilerimizle “Assessment Center” uygulamasını gerçekleştirdik.

“Assessment Center” kurumsal şirketlerin işe alım süreçlerinde son basamak olarak adayı değerlendirdikleri bir uygulamadır. Gerçekleştirdiğimiz bu simülasyonda öğrencilerimiz; eleştirel, yaratıcı ve analitik düşünme, strateji geliştirme, ticari farkındalık, problem çözme, iletişim becerileri, takım çalışmalarına yatkınlık ve liderlik yetkinliklerini ortaya koydukları bir değerlendirme sürecinden geçtiler. Böylelikle, 21.yy. yetkinlikleri ve işe alım süreçlerini deneyimlediler.