15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Yazılım Alanı Türkiye 2.liği – Eylül 2021

TÜBİTAK her yıl ortaokul öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve onların bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenlemektedir. Bu yıl 15.si düzenlenen yarışmaya 3.089 farklı okuldan 10.819 kız ve 7.973 erkek öğrenci olmak üzere toplam 18.792 öğrencinin hazırladığı 15.674 proje katılmıştır.

Proje başvurularının ön değerlendirmeleri Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere 12 bölge merkezinde yapılmıştır ve ön değerlendirmeyi geçen 1.453 projenin sahibi olan öğrenciler, 15-16 Haziran 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak düzenlenen bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Bu yıl; final yarışmasına 60 ilde, 155 farklı okuldan toplam 314 projenin sahibi olan öğrenciler katılmıştır. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 204 proje, 1-2 Eylül 2021 tarihleri arasında final değerlendirmesine girmeye hak kazanmış ve bu 204 projeden 10’u birincilik, 20’si ikincilik, 30’u üçüncülük ve 30’u teşvik olmak üzere toplam 90 projenin sahibi olan 133 öğrenci ödül almıştır.

Okulumuz öğrencilerinden Çınar Karaman’ın Yazılım alanında hazırladığı “Kazanımlarımıza Uygun Oyunlarla Motivasyonu Artırmak” projesi; önce Türkiye’nin farklı illerinden seçilerek finalist olmaya hak kazanmış 204 proje arasına girerek İstanbul Avrupa bölge birincisi olmuş, daha sonra 15. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda Yazılım alanında Türkiye 2.si olarak okulumuzu gururlandırmıştır. Bu süreçte büyük emek harcayan öğrencimize ve öğrencimizin danışman öğretmeni Sayın Hakan ATAŞ’a teşekkür ederiz.

Başarı ve Ödüllerimiz için tıklayınız.