26 Eylül Türk Dil Bayramı – Avrupa Diller Günü 2018

Birinci Türk Dil Kurultayının toplandığı gün olan 26 Eylül, her yıl Dil Devriminin yıl dönümü olarak kutlanmaktadır.
ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi olarak bizler de bu yıl 26 Eylül Bayramı etkinlikleri kapsamında Sunucu Sayın Kaan YAKUPHAN’ı konuk ederek bir söyleşi düzenledik. Öğrencilerimizin yönettiği söyleşide konuğumuzla “Dil- Kültür İlişkisi, Ana Dili Doğru Kullanma, Dilin Yozlaşması Sorunu” temaları üzerine tartıştık ve konuğumuzun değerli fikirlerinden yararlandık.
Avrupa Diller Günü, Strasburg’daki Avrupa Konseyi’nin inisiyatifiyle 26 Eylül 2001’den bu yana, her yıl kutlanmaktadır.
26 Eylül Avrupa Diller Günü etkinlikleri kapsamında programız, İngilizce Zümresinin düzenlediği Kahoot Yarışması ve İngilizce Kompozisyon Yazma Yarışması sonuçlarının açıklanmasıyla devam etti. Yarışmalarımızda birinci olan öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.
Ana dilini ve hedef dilleri olan Almanca ve İngilizceyi Avrupa Dil Standartlarına göre kullanabilen öğrencilerimizin; günlük yaşam, eğitim ve iş alanlarında kullanabilecekleri iletişim becerilerini geliştirmek en önemli amaçlarımızdandır. Bu doğrultuda her yıl olduğu gibi bu yıl da ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerimiz CAMBRIDGE sertifikalarını ve DSD Diplomalarını aldılar.