26 Eylül Türk Dil Bayramı – Eylül 2019

ALKEV öğrencileri ve Türkçe öğretmenlerimiz, ilkokul ve ortaokul kademelerinde günün anlam ve önemine yönelik çalışmalar yaptılar. 7. sınıf öğrencilerinden Yasemin Tiryaki, 6. sınıf öğrencilerinden Zeynep Çetin, 5. sınıf öğrencilerinden Sude Mina Balaban; Türk dilinin tarih içindeki gelişim ve değişim sürecini öğrencilere bir video ile sunarak dilin önemi ile ilgili görüşlerini öğrencilerle paylaştılar. Ortaokul sınıflarında öğretmenlerimiz derslerini Türk Dil Bayramı’na yönelik etkinliklerle işlediler.

Bugün dünya çapında yazarlarımız, sanatçılarımız varsa bunu Atatürk’ün güzel Türkçemizi işlek bir yazı dili hâline getirmesine borçluyuz. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, 26 Eylül Türk Dil Bayramı’mızın 87. yılını kutlamaktan onur duyuyoruz.