7. Sınıflar Topkapı Sarayında – Aralık 2014

Osmanlı Devleti’nin yüzyıllar boyunca yönetildiği ve eşsiz bir mimari yapı olan Topkapı Sarayını “Türk Tarihi’nde Yolculuk” Ünitesi kapsamında 7.Sınıf öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik. Sarayın eğitim kısmı olan Enderun bölümünde Osmanlı eğitim sistemini, devleti yönetimiyle ilgili başlıkları da Divan-ı Hümayun odasında anlatarak tarihsel bilginin soyuttan somuta geçmesi noktasında eşsiz bir çalışma gerçekleştirdik. Sosyal Bilgiler Derslerinin Alman ve İngiliz Eğitim sistemlerinde büyük öneme sahip “Müze’de Eğitim” yaklaşımıyla işlenmesi ve öğrencilerimizin konuları içselleştirmesi gezimizin temel amacını oluşturmuştur. Ayrıca öğrencilerimiz Sarayburnu’nda eşsiz Boğaziçi manzarasına karşı yaptıkları fotoğraf çekimleriyle gezimizi ölümsüzleştirdiler.