ALKEV’de Diller Bayramı – Eylül 2022

ALKEV öğrencileri ve diller bölümü 26 Eylül Türk Dil Bayramı ve Avrupa Diller Günü’nü ilkokul ve ortaokul kademelerinde günün anlam ve önemine yönelik etkinlikler ile kutladılar. 7. sınıf öğrencilerinden Arda Dindar, Duru Bal, Arda Kerem Önal ve İrem İpek; Büyük Önder Mustafa Kemal’in dil üzerine çalışmalarından örnekler sunarak 1. sınıftan 8. sınıfa Türkçemizin gelişimini, yaptıkları sunum ile öğrencilerimizle paylaştı. Türkçe zümresi Dil Bayramı’na özel bulmaca hazırlarken Almanca ve İngilizce zümresi de okulumuzu afişlerle süslediler. Bugün dünya çapında yazarlarımız, sanatçılarımız varsa bunu Atatürk’ün güzel Türkçemizi işlek bir yazı dili durumuna getirmesine borçluyuz. Onun manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, 26 Eylül Türk Dil Bayramı’mızın 90. yılını kutlamaktan onur duyuyoruz.

Für Deutsch bitte anklicken.