Almanca Sertifika Töreni – Kasım 2022

Goethe Dil Sınavları için 18 Kasım 2022 Cuma günü düzenlenen sertifika töreni, Almanca sınavlarında başarılı sonuçlar alan herkes için törensel bir kapanış oldu. ALKEV Özel Ortaokulunda mart ayında 8. sınıflar için yapılan DSD-1 sınavına ek olarak bu yılın nisan ve mayıs aylarında Goethe Enstitüsünde 4. Sınıftan 8. Sınıfa kadar olan 173 öğrenci dil sertifikası sınavlarına katıldı.

Yaşam boyu geçerli ve uluslararası kabul görmüş dil sertifikaları, A1 seviyesinden (yeni başlayanlar) A2 seviyesine (ilk dil kullanımı) ve B1’e (bağımsız dil kullanımı) kadar uzanan Ortak Avrupa Referans Çerçevesine dayalı dil becerilerini belgelemektedir. Tüm diplomalar için dinleme, okuma, yazma ve konuşma alanları ile ilgili yeterlikler test edildi.

Bu eğlenceli törende gönüllü olarak çalışan tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Moderatörlerimiz Sayın Hicran Dolanbay ve Sayın Tarık Eryalçın kıvrak zekâlarıyla doğru atmosferi ve duyguları yarattılar. Sertifikaları; Okul Müdürümüz Sayın Ayşenur Yavuz, Ortaokul Müdür Yardımcılarımız Sayın Fırat Gökalp, Sayın Fırat Altunsuyu ve Almanca Bölüm Başkanımız Sayın Christine Arabin Özarslan takdim etti.

Eğlenceli videoların yanı sıra Almanca bölümünden oyuncuların da yer aldığı iki perdelik bir oyun, etkinliğin sürprizi oldu. Tiyatro Eğitmeni Sayın Sevda Mustafaoğlu’nun yönettiği oyun, hayallerin ancak emek verilerek gerçekleşebileceğini gösterdi.

Sonuç, öğrencilerimizin emeklerine değdi. Bu sertifikalarla uluslararası alanlarda kabul gören nitelikler kazandılar.