Junior Makerlar İş Başında Projesi – Haziran 2019

Okulumuzda her yıl geleneksel olarak yapılan proje haftası kapsamında öğretmenlerimiz Lamia Aktaş ve İsmail Serdar ile birlikte Junior Maker Projesini yürüttük. Proje kapsamında gezilere katıldık, faaliyetler yaptık, kendi robotlarımızı ve oyunlarımızı hazırladık.

Stemist Atölyesi’ne giderek Mars hakkında bilgi alıp, Roverları kullandık. Ayrıca lazerle kesilerek parçalara ayrılmış maket roketler yaptık. Mars’a benzeyen ortamda bitki ekerek Mars toprağında nasıl bitki yetiştirilebileceği hakkında fikir yürüttük. Bu atölyede hem Mars hakkında bilgi aldık hem de çok eğlendik.

İstanbul Modern Müzesi’nde “Robotlar Sanat Yapar mı?” isimli etkinliğe katıldık. Burada robotlarla resim çizdik, şarkı yaptık, yazı yazdık, hayal ettik ve tasarladık. Robotların da sanat yapabileceğini öğrendik.

Okulumuzda ise DrawYourGame ile kendi oyunumuzu çizip, oynadık. Kendi yarışan arabalarımızı ve örümcek robotlarımızı yaptık. Minecraft’ta kendi köyümüzü tasarlayıp ekip çalışması yaptık. Stemist Atölyesi’nden aldığımızı evleri monte ederek boyadık.

Proje haftasının son gününde ürünlerimizi sergiledik, ailemize sunum yaptık. Çok eğlenceli geçen bir proje haftasını gururla tamamladık.