5.Sınıflar Tüzder-Dahi Park Gezisi – Nisan 2019

5.sınıf öğrencilerimiz 3 Nisan 2019 Çarşamba günü, TÜZDER-DAHİ PARK’ ta farklı atölyelerde verilen günlük eğitim programına katıIdılar. Zeka-Akıl Oyunları Atölyesi, Bilim Atölyesi, Robotik Uygulamaları Atölyesi, Astronomi-Uzay Atölyesi ve Sosyal Beceriler Atölyesi olmak üzere 5 farklı atölyede, eğitmenler eşliğinde faaliyetlerde bulundular. Zeka-Akıl Oyunları Atölyesinde üç boyutlu düşünebilme, mantık yürütme, problem çözme ve uzamsal algı becerilerine yönelik akıl oyunları oynadılar. Bilim Atölyesinde temel fizik-kimya-biyoloji temelli deney çalışmalarında deneylerde kullanılacak malzemeler, malzemelerin yapısı, deneyin sonucuna etkisi gibi teorik bilgilerden sonra pratik kısmında kimyasal deneyler gerçekleştirdiler. Robotik Uygulamaları Atölyesinde mekanik ve robotik alanlarda becerilerini geliştirebilecekleri çalışmalarda bulundular. Astronomi-Uzay Atölyesinde öğrencilerimize yıldızlar hakkında bilgi aktarımının sağlandığı planetaryum gösterimi gerçekleştirildi. Sosyal Beceriler Atölyesinde ise grup içinde kendini ifade etme ve rol alma etkinlikleri gibi geliştirici faaliyetlerde bulundular. Günün sonunda isme özel hazırlanmış katılım sertifikaları da günün anısı olarak öğrencilerimize verildi. Matematik bölümü olarak öğrencilerimizle beraber farklı, bilimle dolu, eğlenceli uygulamalarla geçen, güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk.