“Uçurtmayı Vurmasınlar” Romanı Yazarı Feride Çiçekoğlu Okur-Yazar Söyleşisi – Ekim 2020

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencilerimiz, 20 Ekim 2020 Salı günü “Uçurtmayı Vurmasınlar” romanının yazarı Feride Çiçekoğlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdiler. Moderatörlüğünü Edebiyat Öğretmenleri Zeynep Çınar ve 10 Fen A sınıfı öğrencilerimizden Öykü Çoban ve 10 Fen B sınıfı öğrencilerimizden Ezgi Gül Uyar’ın yaptığı söyleşide öğrencilerimiz, yazara film senaryosu, kitap yazma süreci ve hayatla ilgili edindiği tecrübe ve birikimler başta olmak üzere merak ettikleri alanlarla ilgili birçok konuda sorularını yöneltme fırsatı elde ettiler.

Edebiyat derslerinde kitapla ilgili eleştirel düşünme ve rol içinde yazma olarak ifade edilen RAFT yaratıcı yazma etkinlikleri yapan öğrencilerimiz, söyleşi sonrasında yaptıkları çalışmalarla ilgili oluşturdukları dijital kitap ve afişlerini yazarla paylaştılar.