16-18 Mayıs ALKEV Robotik Günleri

Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Alkev Robotik Günleri (AROG), 16-18 Mayıs 2016 tarihleri arasında okulumuzda düzenlenecektir. Alkev Robotik Günlerine lise ve ortaokul öğrencilerimiz robotlar ile katılabileceği gibi diğer öğrencilerimiz de seyirci olarak katılabilecektir.

Alkev Robotik Günlerine katılacak öğrencilerimiz 3 gün sürecek yarışmalardan önce 3 haftalık hazırlık süreci olan atölyelerde ön hazırlık yapacaklardır.

3 haftalık hazırlık sürecinde Scratch Atölyesi, 3D Tasarım Atölyesi, Lehim Atölyesi ve Tasarım Atölyesi olmak üzere 4 atölye düzenlenecektir. Atölyelerde ve atölye harici süreçte öğrenciler robotlarını tasarlayacak ve programlayarak yarışmalara hazırlanacaklar.

3 gün sürecek Alkev Robotik Günlerinde her yarışmacı, 3 robot pistinde ve robotlarla futbol maçında görev alacak, bu nedenle robotunu 4 pistte yarışacak şekilde tasarlamalıdır.

Alkev Robotik Günleri kapsamında öğrencilerimiz yarışmalar sonucunda; 3 Robot Performans Ödülü, 1 Tasarım Ödülü, 1 Yardımlaşma Ödülü, 1 Güvenlik Ödülü, 1 Maker Ruhu Ödülü ve 1 Tema Ödülü olmak üzere toplam 8 dalda ödül kazanabilecektir.

Alkev Robotik Günleri etkinliği okulumuz bünyesinde bulunan ALKEV FRC Takımı tarafından diğer öğrencilerin robotiğe olan ilgisini artırmak için organize edilmektedir.

Detaylı bilgi için Alkev Robotik Günleri internet sayfası alkevrobotikgunleri.com adresine başvurabilirsiniz.

16-18 Mayıs ALKEV Robotik Günleri