Almanca

Okulumuzun birinci yabancı dili olan Almanca aynı zamanda eğitim öğretim sistemimizin de kalbidir. Bu nedenledir ki Almanca dili ile ilgili titizlikle çalışılmış bir müfredata ve bu müfredatı uygulayabilecek aynı zamanda çağın gereklerine uygun teknolojik yeterliliklere de sahip Almanca öğretmen kadrosuna sahibiz. Ders içeriklerimiz modern eğitim yöntemleri ile zenginleştirilir. Bu etkinliklerin temelinde iPad ve akıllı tahta uygulamaları kullanılmaktadır. Öğrencilerimizin bu dili en iyi şekilde öğrenebilmeleri için Almanca dil öğretimi okuma, yazma, konuşma ve anlama alanlarında müfredatla paralel yürütülmektedir.

Okulumuz, “Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz” DSD I ve DSD II Alman Dil Diplomalarını vermeye yetkili bir DSD okulu olup uyguladığı Almanca programı çerçevesinde öğrencilerini farklı sınıf seviyelerinde DSD sınavlarına hazırlamaktadır.

10. sınıf seviyesinde DSD I sınavı, 12. sınıf seviyelerinde ise DSD II sınavı uygulanmaktadır.

DSD II Alman Dil Diploması ile öğrenciler, Türkiye’de kazandıkları bölümün dengini Almanya’da okumak için yaptıkları üniversite başvurusunda gerekli dil yeterliliğini belgelemiş olurlar.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Almanca zümresinin amacı; Alman ve Türk kültürlerinin birbirleriyle etkileşim içinde olacağı bir eğitim sürecinden geçmiş, öğrendiği dilde kendini ifade edebilen, özgüveni yüksek, etkin ve analitik düşünebilen, sorumluluk bilinci yüksek öğrenciler yetiştirmektir.

Sprachdiplom (Alman Dil Diploması)

Lisemizin Almanca dil felsefesi “Alman Dil Diploması” üzerine temellendirilmiştir. Almanca dil öğretimimizin en önemli amacı olan “Alman Dil Diploması” sınavları okulumuzda iki aşamalı olarak uygulanmaktadır; ilk aşaması öğrencilerimizin B1 seviyesine, ikinci aşama ise B2/C1 seviyesine ulaştığını belgeleyen sınavlardır. Öğrencilerimiz bu sınavlara girerek bilgilerini belgelendirecek ve ayrıca bu belge ile birlikte Türkiye’de kazandıkları bölümün dengini Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde okuma şansı elde edeceklerdir.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesinde Almanca öğretiminde öğrencilerimizin konuşma becerilerini en üst düzeye çıkarabilmek için, bir ana dil öğretmenimizle (native speaker) birlikte Almanca’ya ana dili düzeyinde hakim Türk öğretmenler görev yapmaktadır. Tüm öğretmenlerimiz yıl içerisinde düzenli olarak DSD eğitimlerine katılım göstermektedirler.

MEB mevzuatı gereği yapılması gereken yazılı sınavlar dışında, ünite bitiş testleri ve kelime testleri ile öğrencilerimizin öğrenme düzeyleri ölçülmekte ve eksik konular tamamlanmaktadır.

ALKEV Özel Anadolu ve Fen Lisesi Almanca Zümresi olarak amacımız, öğrencilerimizi Alman ve Türk kültürünün birbiriyle etkileşim içinde olacağı bir eğitim sürecinden geçmiş, hem dil bilmenin getirdiği özgüven ile iletişimi güçlü, toplum içinde kendini ifade edebilen, hem de etkin ve analitik düşünebilen, okulumuzdan bir üst eğitim kurumu olan üniversiteye hazır bir şekilde mezun olmuş bireyler olarak yetiştirmektir.

Eğitim Öğretim

“Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz” Alman Dil Diplomaları DSD I ve DSD II, Almanya tarafından hazırlanan bir sınav olup öğrencilerimizin başta Almanya olmak üzere Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenime başvuru esnasında gerekli dil yeterliliğini belgeleyen dil diplomalarıdır.

Bu doğrultuda, Hazırlık sınıflarından 12. sınıfa kadar uygulanan yoğun ve kapsamlı Almanca müfredatımız Avrupa Dilleri Ortak Çerçevesine (CEFL) uygun olarak tasarlanmış olup öğrencilerimizin DSD sınavlarına hazırlık sürecini içermektedir.