Müzik

ALKEV Özel Okulları Müzik bölümü olarak, müzik yapma ve müzik kültürü konularında temel bilgilere sahip, müziksel algı ve bilgilenme yoluyla düşünen, üreten, söyleme, çalma ve yaratma becerileriyle kendini ifade edebilen, kendine güvenen, en az bir müzik aleti kullanan bireyler yetiştirmek temel varlık sebebimizdir.

ALKEV Özel Okullarında öğrencilerin, müzik öğretmenleri danışmanlığında seçtiği müzik aletinde temel bilgi ve beceriye sahip olmaları için verilen müzik eğitiminin amacı; öğrencilerin bu alandaki yeteneklerin ortaya çıkarılması, nitelikli müzik dinleyip özgün örnekler çalıp söyleyerek müziği yaşantılarına sokabilen bireyler olarak yetiştirilmesidir. Bu doğrultuda öğrencilerimizin okul içi ve dışında konserlerde sahne almaları; grup çalışmalarında birbirinden destek alarak takım ruhunu benimsemeleri; çeşitli konser, opera, bale etkinliklerini izleme ve kaliteli müzik dinlemeye yönlendirilerek estetik duygularının ve özgüvenlerinin gelişmesi hedeflenmektedir.

Müziğin insan hayatındaki yerini ve önemini yaşatarak kavratmak, türlerini, insanın temel ihtiyaçlarından biri olduğunu örnekleriyle göstererek öğretmek, aynı zamanda çeşitli tür ve dalların da uygulamalı çalışmalarla sanatsal yaratma olgusunu tanıtmak ders içi faaliyetlerimiz arasında yer almaktadır.

Nitelikli müzik dinleme alışkanlığını kazandırmak, korolar, orkestralar ve müzik grupları kurmak, kültürler arası iletişimde müziğin rolünü ve önemini kavratmak, kulak, ses ve çalgı eğitimi ile müzik yeteneğini keşfetmek, ortaya çıkarmak ve işlemek de bölüm olarak diğer amaçlarımızdandır.

5. sınıftan itibaren öğrencilerimiz yetenekleri ve istekleri doğrultusunda bedensel becerileri de göz önünde bulundurularak keman, yan flüt, gitar ve yaratıcı müzik branşlarına yönlendirilir.