“100. Yılda 100 Etkinlik“ Ortaokul Dil Bayramı Etkinlikleri – Eylül 2023

“Dil, bir milletin hafızasıdır.” Cemil Meriç

Dil, toplumun kültürel zenginliğini yansıtan bir hazinedir. Böyle değerli bir hazinenin korunması ve geliştirilmesi de o toplumda yaşayan bireylerin sorumluluğundadır. İşte bu noktada “Dil Bayramı” bu farkındalığı yaşatmak için bir fırsattır. Türkçe Zümresi olarak bu fırsatı bir farkındalığa dönüştürüp öğrencilerimizin ana dilini doğru ve yetkin kullanmalarını amaçlayan etkinliklerle “Dil Bayramı”nı kutladık.

5.sınıf öğrencilerimizle “Her Sözcük Bir Renk, Her Renk Bir Hikâye” etkinliğiyle öğrencilerimizle Türkçenin zenginliklerini bir kez daha fark ettik.
6. sınıf öğrencilerimizle “Sözcük Çevirme Çarkı” etkinliğiyle yabancı dillerden dilimize giren sözcüklerin yerine Türkçe sözcükler ürettik.
7. sınıf öğrencilerimizle “Türkçe Benim Ses Bayrağım” konulu yazma çalışması, slogan oluşturma, logo, bileklik, rozet tasarlama etkinlikleri gerçekleştirdik. 8. sınıf öğrencilerimiz dil, dil bayramı ve dilde işgal konulu sunumlarıyla ilkokul öğrencilerimize bilgilendirme yaparak küçük yaşta dil bilincinin oluşmasına katkı sağladılar.

Video için tıklayınız.