11. Sınıf Öğrencileri ile “Assesment Center” Uygulaması – Mart 2021

Yeni dünya düzeninde işe alım süreçleri değişiyor. Artık sadece mülakatlarla değil, psikometrik testler, vaka çalışmaları ve “Assessment Center” uygulamasıyla yeni mezunlar işe alınıyor.

Öğrencilerimizin, yeni dünya düzenine hazırlanmaları ve 21.yy becerilerini erken yaşta kazanmaları için, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi olarak ALKEV Gelişim Akademisi çalışmaları kapsamında 11. Sınıf öğrencilerimizle “Assesment Center” uygulamasını gerçekleştirdik.

Çevirim içi olarak yaptığımız bu uygulamada öğrencilerimiz; eleştirel, yaratıcı ve analitik düşünme, strateji geliştirme, problem çözme ve iletişim becerileri, takım çalışmalarına yatkınlık ve liderlik yetkinliklerini ortaya koydukları bir değerlendirme sürecinden geçtiler. Böylelikle, 21.yy. yetkinlikleri ve işe alım süreçlerini deneyimlediler.